Wednesday, July 18, 2012

Αληθεινες ιστοριες.

Ποσο πληρωσε ο Θανασης  απο τα Καλαβρυτα,  την γυναικα που αγαπησε.
Ηταν γυρω στο χιλια εννιακοσια τριαντα,νεος τοτε ο μπαρμα Θανασης   με μεγαλη  περιουσια, στα Καλαβρυτα, ερωτευτηκε  το πιο ομορφο  κορητσι του  χωριου.
Μεγαλος  ο ερωτας, καλοκαγαθος ο Θανασης, ξομολογηθηκε  στην κοπελια την αγαπη του , και την  ρωτησε  εαν ηθελε να γεινη  γυναικα του.
Η κοπελια   ειχε  φιλο,και ο Θανασης  μεγαλη περιουσια, συμφωνησαν με τον φιλο της να  παντρευτη τον Θαναση,μονο και μονο  αν ο Θανασης πριν το   γαμο  τους,  γραψει   ολοι την περιουσια του  στο ονομα της.
Συναντηθηκανε ο Θανασης με  την κοπελια, του  ειπε οτι δεχεται να τον παντρευτη με τον  ορο οτι  πριν το  γαμο, θα πανε  στον συμβολαιογραφο να της γραψη  ολοι την περιουσια του  στο ονομα της  ετσι και  εγεινε.
Εγεινε  ο γαμος , ολα καλα, το βραδυ πεσανε στο κρεββατι ,  αρχισε  ο Θανασης ως  ανδρας της γεματος  χαρα , να την  χα ιδευη, αγριεψε  η γυναικα του, τι νομιζεις  του  λεει  οτι  σε  ηθελα για
ανδρα μου  την περιουσια  σου  ηθελα, και τον αρχισε  στο ξυλο.
Ντροπιασμενος ο Θανασης  εφυγε χαραματα απο το  χωριο,πηγε  στον Πυργο για δουλεια, εκει εγεινε  πιστικος , σε καποιον    φυλαγε  προβατα, ποτε δεν ξαναγυρισε  στα Καλαβρυτα
Παντρευτηκε  την Παναγιωτα  εκανε  πολλα  παιδια λιγα κτηματα  και  μερικα  προβατα.
Μου ειπε  την ιστορια του  κλαιγοντας.


          Ενιππεας  τελευταιος  των ζωεμπορων.

No comments: